Noordijk, Willem

Kleurets van “Oud Laren” met een winterse voorstelling. Ets zit nog authentiek gelijst. Beeldmaat 19 cm x 12 cm. Gesigneerd in de plaat. Linksonder met potlood Oud Laren en rechtsonder met potlood gesigneerd.

Willem Noordijk
Schiedam 06-05-1887 – Laren 01-11-1970

Willem Frederik Noordijk was een Nederlandse kunstschilder en graficus. Willem Noordijk volgde de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. In het voorjaar van 1914 kreeg hij de Koninklijke Subsidie voor jeugdige kunstschilders die hij tot 1917 behield. In zijn jonge jaren maakte hij uitstekende werken van boerenmensen en figuren, zoals Volendamse en Huizer vissers.
Gefacineerd door de natuur besloot hij zich te vestigen op het platteland tussen Laren en Eemnes. Willem Noordijk schilderde en etste daarna vooral in het Gooi en dan vooral in Laren. Naast landschappen uit zijn directe omgeving schilderde hij ook vee en portretten (vooral van vissers).
Willem Noordijk schilderde, tekende en etste in de impressionistische trant. Hij was lid van de kunstenaarsvereniging St. Lucas te Amsterdam.