Hendriks, Arend

Ets uit 1927 van de Fratellini broers Albert, Paul en François. De Fratellini’s waren in de jaren twintig wereldberoemde clowns en werkzaam bij het Circus Medrano in Parijs. Losbladig 4e druk. Beeldmaat 13 cm x 27,5 cm. Bladmaat 22,5 cm x 38 cm. Gesigneerd en gedateerd in de plaat. Rechtsonder met potlood gesigneerd.

Arend Hendriks
Amsterdam 31-10-1901 – Wassenaar 28-10-1951

Arend Hendriks was een Nederlandse kunstschilder, tekenaar en graficus. Hendriks volgde een opleiding tot onderwijzer en tekenen in Haarlem aan de Rijkskweekschool en in Den Haag aan het Tekeninstituut. Als kunstenaar was hij vooral autodidact. Vanaf 1933 was Arend Hendriks docent grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.
Zijn onderwerpen bestonden uit interieurs, landschappen, stadsgezichten, portretten, stillevens en figuurvoorstellingen. Hendriks werkte zeer precies om niet te zeggen realistisch. Arend Hendriks was lid van Arti et Amicitiae (Amsterdam), van de Vereeniging tot Bevordering der Grafische kunsten “De Grafische” en van Pulchri Studio in Den Haag.