Sloot, van der, Andries

Ets van de Friese hoofdstad Leeuwarden. Het betreft de achterkant van de huizen aan de Heer Ivostraatje in Leeuwarden. De straat is gesitueerd aan de oostzijde van het Oldehoofsterkerkhof (bij de scheve toren, De Oldehove). De voorstelling op de ets geeft de zijde weer aan de kant van het plein met De Oldehove. Andries v.d. Sloot had er zijn atelier om de hoek. Deze bebouwing is in zijn geheel afgebroken en sindsdien niet vervangen. De vervanging is nu gaande en er wordt een modern glazen gebouw in trap-vorm gebouwd. Beeldmaat 24 cm x 19 cm. Nog origineel gelijst in een houten lijst. Rechtsonder met potlood en linksonder in de plaat gesigneerd.

Andries van der Sloot
Schalsum 14-03-1883 – Leeuwarden 30-09-1955

Andries van der Sloot was een Nederlandse schilder en graficus. Hij verkreeg zijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Hij werkte vervolgens in Den Haag, Rijswijk en vanaf 1909 in Leeuwarden.
Andries van der Sloot maakte etsen, schilderijen en tekeningen. Belangrijk onderwerp van het werk van Andries van der Sloot was het Friese landschap met daarnaast stads- en dorpsgezichten, boten en portretten.